ЧЕЗ ще инвестира 1.5 млн. лв. през юни

В София ще започне реализацията на 9 инвестиционни обекта на обща стойност 628 хил. лв., съобщиха от компанията

80 ~ 2 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Чешкото електроразпределително дружество, което обслужва клиентите в Западна България, ще инвестира през юни 1.5 млн. лв. в електроразпределителната мрежа, която управлява. От компанията обявиха, че в София ще започне реализацията на 9 инвестиционни обекта на обща стойност 628 хил. лв.

В Югозападна България ще бъдат инвестирани 528 хил. лв. в 14 обекта, а в района на Северозападна България ще стартират 13 проекта, в които компанията ще вложи 344 хил. лв.

"Всяка инвестиция, която ЧЕЗ извършва на територията на Западна България вече осем години, е насочена към подобряване на качеството на доставките на електроенергия и на обслужването. Нашата цел като социално отговорна компания е клиентите ни да имат сигурност на електрозахранването", каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Най-голямата инвестиция, която ЧЕЗ започва през юни, е в размер на 212 хил. лв. Тя ще бъде предназначена за аварийна подмяна на кабел средно напрежение в район "Сердика". В реконструкция на мрежа ниско напрежение и изнасяне на електромерни табла на граница на собственост в район "Витоша" ще бъдат вложени 110 хил. лв. Сред другите по-значителни по обем инвестиции през юни са ремонт на въздушна линия "Габрене", в която ще бъдат вложени 87 хиляди лева и модернизацията на въздушна мрежа във видинското село Плешивец, в което ЧЕЗ ще инвестира 60 хил. лв. Общо за присъединяване на нови абонати през юни ЧЕЗ ще задели 273 хил. лв.

От стъпването си на българския пазар преди осем години досега компанията е вложила над 680 млн. лв. в ремонт и модернизиране на мрежите и в подобряване на услугите в Западна България.

Подкрепи Economic.bg