Четири устройства на Apple в топ 10 на най-чупливите

Експертите от Square Trade определят като най-крехък таблета iPad mini

Автор: Божидара Иванова

Компанията Square Trade, която е специалист в ремонта и защитата на мобилни устройства и компютри, направи серия от тестове с устройства от различни производители, за да измери тяхната здравина. В топ 10 на най-чупливите устройства попаднаха четири устройства на Apple, три на Samsung и три на Google, съобщи изданието ndtv.com.

Първо място в класацията на Square Trade заема iPad mini със 7.5 точки. След него се нарежда Samsung Galaxy S4 със 7 точки, следван от таблета iPad Air с 6.5 точки. В топ 10 на списъка попадат Galaxy S3 (6.5), iPhone 5C (6), Nexus 7 2012 (6), Galaxy Tab 3 (5.5), iPhone 5S (5.5), Nexus 7 2013 (5) и Motorola Moto X (4.5).

Изпитанията, на които са подлагани устройствата са проведени в условия, близки до тези при ежедневната употреба на смартфоните и таблетите. Те са пускани от неголяма височина и са поставяни във влажна среда. При изчисляването на крайната оценка са отчитани и фактори като дизайн на устройствата, тегло и конструктивни особености.

Идеята на компанията Square Trade е с резултатите си да помогнат на потребителите да направят правилен избор при закупуване на устройство, което да оправдае очакванията им.

Коментари: 0