Coca-Cola мести цялата си администрация в България

Проблем при отмяната на плоския данък би била събираемостта, коментира служебният икономически министър Асен Василев

316 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Най-големият производител на безалкохолни напитки в света – американската корпорация Coca-Cola, ще премести цялата си администрация за Европа в България. Това заяви в ефира на Нова телевизия министърът на икономиката, енергетиката и туризма в служебния кабинет Асен Василев.

"Става дума за всички счетоводители и юристи – основната част от компанията за Западна Европа, не само за България, Гърция или Балканите, т.е. цялата администрация”, поясни Василев.

По думите му причините за инвеститорския интерес са добрите родни специалисти и благоприятната данъчна среда в страната. "Това за мен е само началото”, оптимистично заяви служебният министър.

Той коментира и предизборните програми на партиите, които лобират за отпадане на плоския данък от 10% и въвеждане на необлагаем минимум. "Проблем при отмяната на плоския данък би била събираемостта”, коментира Асен Василев.

„Ако ще въвеждаме диференциран тип данъци, трябва да имаме много голям капацитет за събираемост, наблюдение и контрол. Всички си спомняме какво се случваше с данъците и осигуровките, когато имахме диференцирани ставки. Не само в България, но и в световен мащаб, колкото по-сложни са данъците, толкова по-трудно се събират”, поясни министър Василев.

Подкрепи Economic.bg