Цветанов: Премиерът показа държавническо поведение

Внедрени групи провокатори опорочили справедливите искания на протестиращите според вътрешния министър

3578 ~ 2 мин. четене
Автор: Мария Владимирова

Премиерът днес покажа държавнически поведение. Знаете, че той винаги се е вслушвал в мнението на хората. Това коментира след заседанието на правителството вътрешният министър Цветан Цветанов.

"Няма да позволим обществената нагласа, която имаше в справедливите искания, да бъде опорочена от криминалните структури", категоричен бе Цветанов. Той посочи, че в протестните шествия е имало "внедрени групи провокатори". 25 души са арестувани при вчерашните сблъсъци с полицията, всички тези лица са криминално проявени, обясни вътрешният министър, без да посочва дали "провокаторите" са изпращани от политически партии в опозиция.

През следващите дни ще има дебат в сектор енергетика, добави Цветанов. "Това, което е подписвано от сегашното правителството е единственото сделката за газ. И видяхте, че сметките за газ на хората паднаха. За всички сделки преди това в българския парламент вече излизат много факти, доказателства, че има някакъв интерес", заяви още Цветанов.

В изказването си вътрешният министър многократно подкрепи решението на премиера и обяви, че хората ще преценят дали да гласуват за него отново. Цветанов посочи, че в следващите дни министрите ще дадат отчет за свършеното и завареното в техните ведомства. "Всички те (министрите- бел. ред.) са много натоварени. Не бива те да стават изкупителни жервти", каза още вицепремиерът.

Правителственото заседание вече напуснаха министрите Аню Ангелов, Вежди Рашидов и Стефан Воденичаров, които отказаха да коментират решението на министър-председателя. "Казвам ви довиждане, с усмивка", обърна се към журналистите Рашидов. Стефан Воденичаров сподели, че се чувства щастлив, че е бил министър дори и за толкова малко време. Аню Ангелов каза само: "Чухте какво каза премиерът". Симеон Дянков в първото си изказване след новината, че подава оставка, днес обяви, че "остава финансов министър докрай" и че ще помага на кабинета.

Подкрепи Economic.bg