Цялото метро било по-евтино от АЕЦ „Белене”

Борисов ще убеждава Барозу със спестените средства да се строи

Цялото метро с подземните паркинги и направата на булевардите струват около милиард – по-евтино е от това, което е изхарчено до момента за АЕЦ „Белене”. Това каза премиерът Бойко Борисов.

„Да сравняват хората и да преценяват кое е редно да се прави и кое – не”, добави Борисов.
Министър-председателят се качи на един от новите метровлакове от станция „Европейски съюз”, слезе на станция „Национален дворец на културата”, а после пропътува разстоянието до последна спирка „бул. Джеймс Баучер”. Участъкът ще бъде открит на 31 август, когато в България ще бъде и председателят на ЕК Жозе Барозу. В първия ден пътуването по новата линия от метрото ще бъде безплатно. 

По думите му метрото ще спести много тонове бензин, задръствания, паркоместа в центъра. Построен е и паркинг за 620 автомобила над спирка бул. „Джеймс Баучер”.

Премиерът посочи още, че се постарае да убеди председателя на Европейската комисия Жозе Барозу със спестените средства от метрото да се строи. По думите му става дума за отсечката до аерогара София и от спирка на метрото бул.”Джеймс Баучер” още една спирка нагоре, което е 2.5 км.

 

Коментари: 0