ДКЕВР проверява "Топлофикация - София"

Три производства са започнали срещу столичната топлофикация във връзка с начислените сметки, условията в лицензията и проблемите с присъединяването на нови абонати

92 ~ 1 мин. четене

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) е започнала три проверки на "Топлофикация София". Те са за начислените сметки, условията в лицензията и проблемите с присъединяването на нови абонати, заяви членът на ДКЕВР Еленко Божков в ефира на бТВ. На въпрос дали лицензията на софийското парно е под въпрос, Божков заяви "рано е да се каже".

Той представи данни за постъпилите жалби срещу Топлофикация, като за 2013 г. те са били 13087 при 3887 за 2012 г., което е увеличение с близо 3.5 пъти. Над 7 хил. са жалбите срещу начислени сметки, има оплаквания за качеството на услугата и др.

Според ръководителя на пресцентъра на "Топлофикация - София", жалбите за 2013 г. са били масови по време на протестите от миналата зима, а сега те са единични.

По данни на столичната топлофикация пък, жалбите през миналата 2013 г. са били около 8 000. Те са нараснали спрямо 2012 г., защото миналата зима имаше като цяло проблем с януарските сметките за енергия заради по-високите цени, коментираха от пресцентъра на столичното топлофикационно дружество.

Коментари: 0