Дават „Енерго Про” на прокуратурата

Това ще стане, ако се докаже, че компанията действа незаконно спрямо гражданите на Добрич, каза Павлова

116 ~ 1 мин. четене

Прокуратурата ще бъде сезирана, ако електроразпределителното дружество „Енерго Про” в Добрич се окаже, че действа незаконно спрямо гражданите. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по повод възможността водата в Добрич да бъде спряна заради неизплатени дългове на ВиК компанията.

„Поведението на дружеството спрямо гражданите е арогантно. Аз разбирам, че те си искат задълженията, но те казват, че ако държавата не им плати това задължение, следващата седмица, едва ли не те ще спрат тока на хората в цял Добрич, което е недопустимо”, каза Павлова.

По думите й вече е сезирана Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, която също се очаква да се намеси в създалата се ситуация. Задълженията на ВиК дружеството към енергото са в размер на 900 000 лв., като компанията успява да погаси 700 000 лв.

Според нея единственият възможен вариант е да се намалят разходите на дружеството за енергия до 700 000 лв., каквато е и сумата, която компанията успява да погасява.

Министърът обясни, че се планира държавата да предостави стари тръби на „Енерго Про”, които дружеството да продаде и с парите от сделката да плати голяма част от дълговете си. Тя увери, че държавата разполага със сериозно количество тръби. 

Подкрепи Economic.bg