Депутат "забравил" да обяви 1,5 млн. лева дарение

152-ма от властта имат разминавания в декларациите, отчете Сметната палата, и ги дава на ДАНС

412 ~ 4 мин. четене

Депутатът от ГЕРБ Стефан Господинов е забравил да обяви дарение от дъщеря си за 1,5 млн. лв. Общо 152-ма души от държавния и политическия ни елит ще бъдат предадени на данъчните и на ДАНС заради разминавания в имуществените им декларации. Това обяви Сметната палата, която публикува подробна справка за откритите нередности, съобщи bTV.

В списъците фигурират имената на министри, зам.-министри, депутати прокурори, съдии, директори, кметове, зам.-кметове, следователи. Проверките обхващат периода ноември 2012 - декември 2013 година.

За периода през 2012 г. несъответствие в декларацията са открити при Евелин Благоев, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лекарствата при МЗ. Не е декларирал данни за съпругата - придобиване на дялове в новоучредено дружество "Резерва" ЕООД, гр. Варна, както и доходи в размер на 5400 лв. от наем или друго възмездно предоставяне за ползване на права или имущество.

За периода 15 ноември 2012 г. до 1 декември 2013 г. несъответствие има в декларацията на областния управител на Кърджали Бисер Николов - подал встъпителна декларация през 2013 г. Не е декларирал данни за съпругата-притежавани дялове в дружествата: "Николо-74"ООД и "КА и Ванел"ЕООД със седалища гр. Кърджали.

Несъответствие има в декларацията и на зам.-министъра на здравеопазването Бойко Пенков - подал встъпителна декларация през 2013 г. Не е декларирал данни за съпругата - притежавани дялове в "КРИСМАР 3" ООД.

Зам.-министърът на земеделието и храните Бюрхан Илиязов Абазов е подал встъпителна декларация през 2013 г. Не е декларирал притежавани: нива с площ 7дка в с. Смирненски, общ. Ветово, апартамент-СИО с площ 66 кв.м в гр.Русе, притежавани дялове в дружествата "Хермес-09" ЕООД, гр. София и "А+М Фармация", ЕООД, гр.София, прехвърлени на съпругата на 25.06.2013 г. и 26.06.2013 г., както и данни за съпругата- притежавани дялове в дружество "Деметра-3С"ЕООД, гр. София.

Зам.-социалният министър в служебното правителство Ваня Стоянова Стойнева е подала встъпителна и финална декларации през 2013 г. Не е декларирала данни за съпруга- притежавани дялове в дружество "Стойнев аутдорс" ЕООД и "Болкан боутс" ООД, със седалища гр. София.

Велислав Величков Минеков, член на ПП "Движение България на гражданите" е подал встъпителна декларация през 2013 г. Не е декларирал данни за съпругата - притежаван апартамент с площ 110 кв.м. гр. София.

Народният представител Владимир Цветанов Тошев е подал встъпителна декларации през 2013 г. Не е декларирал данни за съпругата - покупка на апартамент с площ от 62.510 кв.м. и парко място-гаражна клетка в груб строеж с площ от 12.500 кв.м. в гр. София.

Георги Атанасов Карастаматов - извънреден и пълномощен посланик - МВнР - Посолство на Република България в Ереван, Република Армения. Той е подал встъпителна декларация през 2013 г. Не е декларирал притежавани дялове в "Корпорация Варна - СП" ООД, гр. Варна.

Деница Антонова Кирова - началник-кабинет на министъра в Министерство на финансите е подала встъпителна декларация през 2013 г. Не е декларирала л.а. "Фолксваген пасат", както и данни за съпруга - притежавани дялове в "ЮВЕ ИНВЕСТ"- ООД.

Димитър Борисов Бонгалов - служебен зам.-министър на правосъдието - подал встъпителна и финална декларации през 2013 г. Не е декларирал данни за съпругата-притежавани 1/2 ид.ч. от апартамент с площ 50 кв.м., придобит по наследство и покупка на 1/2 ид.ч. прилежащ терен от 472 кв.м. към апартамента в гр. Бургас, както и притежавани дялове в дружество "1 Плюс" ООД, със седалище гр. София.

Драгомир Господинов Господинов - изпълнителен директор на ИАРА - подал финална декларация през 2013 г. Не е декларирал притежавани 1/2 ид.ч. от поз. имот с площ 734 кв.м. , заедно с построената в имота сграда с площ 10,85 кв.м. в с. Войнеговци, общ. Столична, придобит чрез покупка.

Илия Стефанов Ангелов - зам.-правосъден министър - подал встъпителна декларация през 2013 г. Не е декларирал данни за съпругата - притежавани дялове в дружество "Джули 57" ЕООД, гр. София.

Михаил Петков Димитров - член на ДКЕВР - подал встъпителна декларация през 2013 г. Не е декларирал данни за съпругата - притежавани 1/2 ид. ч. от поземлен имот с площ 977 кв.м., заедно с построените в него полумасивна жилищна сграда с площ 24 кв.м., полумасивна сграда с площ 94 кв.м., масивна жилищна сграда с площ 63 кв.м. и масивна сграда с площ 25 кв.м., както и притежавани две ниви с обща площ 21.495 дка, находящи се в землището на с. Церетелево, общ. Съединение.

Младен Петров Червеняков - народен представител - подал встъпителна декларация през 2013 г. Не е декларирал притежаван поземлен имот с площ-585 кв.м. в гр. Бяла, обл. Варна, придобит чрез покупка.

Тодор Димитров Тагарев - служебен министър на отбраната - подал встъпителна декларация през 2013 г. Не е декларирал данни за съпругата-притежавани дялове в дружествата "Ентарк" ООД и "Прокон" ООД със седалища гр. София.

Коментари: 0