Хилари Клинтън поема към Белия дом

Бившата първа дама събира екип за президентската надпревара през 2016 година

3554 ~ 2 мин. четене

Хилари Клинтън събира екип за щурмуване на Белия дом през 2016 г., пише италианският вестник "Стампа". В него влизат ключови фигури от администрацията на Барак Обама, специалисти по новите технологии и холивудски продуцент.

Бившата първа дама и доскорошен държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън заяви в интервю по телевизия ABC, че ще обяви едва в края на тази година намеренията си за евентуално участие в президентската надпревара през 2016 г. Вероятно Клинтън ще изчака развоя на изборите за частична подмяна на състава на американския Конгрес през ноември. Това обаче не й пречи да се подготвя, пише "Стампа".

Неотдавна в дома си във Вашингтон бившата първа дама извикала трима ръководители на компанията за връзки с обществеността "Дюи скуеър груп", за да я посъветват как да спечели надпреварата и как да събере възможно повече средства за кампанията си. Засега Клинтън вече има два комитета, които ще набират средства, стига тя да каже, че ще се бори за президентския пост.

В екипа на Клинтън влиза Джим Месина, който беше ръководител на кампанията по преизбирането на Барак Обама. В отбора е включен и изпълнителният директор на компанията Дриймуъркс анимейшън Джефри Катсънбърг. Именно той беше сред най-големите спонсори на кампаниите на Барак Обама, осигурявайки му 2 милиона долара. Месина и Катсънбърг са много ценни попълнения за Клинтън, защото първият знае много добре как да използва новите технологии за целите на предизборна кампания, а вторият ще привлече големите пари на Холивуд - оръжието, което унищожи Мит Ромни, кандидата на републиканците за президент през 2012 г., коментира изданието.

Ценен елемент от екипа на Клинтън е и Джон Подеста, бивш началник на канцеларията на Бил Клинтън, а днес съветник на Обама. Според приближени на Клинтън обаче тя се вслушвала най-вече в мнението на 33-годишната си дъщеря Челси.

Коментари: 0