Депутатите махат Пеевски като шеф на ДАНС

Народният представител от ДПС се очаква да остане такъв

3608 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

След петъчния неочакван и скандален избор на Делян Пеевски за председател на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС), днес се очаква Народното събрание да обсъди отмяна на това свое решение.

Депутатът на ДПС Делян Пеевски беше избран за 15 минути на 14 юни, което предизвика недоумението на опозиция, че дори и на БСП.

Широкото обществено недоволство и започналите масови протести в страната след избора на Пеевски принудиха управляващите да се опитат да тушират напрежението чрез отмяна на избора. Протестната вълна, която зала страната накара лидерите на БСП, ДПС, както и премиерът Пламен Орешарски да признаят, че решението за избор на Делян Пеевски за високия пост е било грешка.

Делян Пеевски обаче се очаква да остане депутат от ДПС, какъвто беше преди да се закълне като новоизбран председател на ДАНС.

Днес се очаква още парламентът да обсъди и създаването на постоянна комисия за изработване на нов Изборен кодекс. Народните представители вероятно ще гласуват и стабилизационни и неотложни мерки за подобряване на социалното положение на българските граждани, на бизнес-средата и демократизиране на управлението.

Подкрепи Economic.bg