Huawei предизвика Samsung и Apple с най-тънкия смартфон

Ascend P6 е с дебелина едва 6.18 мм

3899 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Най-големият китайски производител на телекомуникационно оборудване - Huawei Technologies Co. показа най-тънкия смартфон в света, с който се опитва да отхапе от пазарния дял на гигантите Samsung Electronics и Apple.

Новият модел Ascend P6, който е с дебелина 6.18 мм, ще бъде пуснат в Китай още този месец, пише Bloomberg. Ascend P6 е с 19% по-тънък от iPhone 5 на Apple или Galaxy S4 на Samsung. Продажбите на китайския смартфон в Западна Европа ще започнат през юли.

Huawei разчита на смартфони, таблети и облачна технология, за да постига по 10% годишен ръст на продажбите си през следващите 5 години, се казва в изявление на базираната в Шенжен компания.

Освен, че е много тънък, Ascend P6 е с тегло 120 грама, оборудван е с 1.5-гигахерцов четириядрен процесор, има и 4.7-инчов дисплей с висока разделителна способност и висока резолюция. Смартфонът е с 5-мегапикселова предна камера и 8-мегапикселова задна.

В момента пазарният дял на Huawei в продажбите на смартфони е 4.3%. Samsung държи 31.7%, а Apple - 17.3% от продажбите на смартфони.

Подкрепи Economic.bg