Петков: Оттеглянето на Делян Пеевски ще успокои ситуацията

Ако Делян Пеевски се върне в парламента напрежението ще ескалира, убеден е Мартин Димитров

176 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Въпросът с оставането на Делян Пеевски като депутат е политически и личностен. Ако се оттегли като народен представител ще успокои ситуацията. Това каза в ефира на Нова телевизия Румен Петков, бивш депутат от БСП. "Аз съм убеден, че това правителство е необходимо на България. Нашето ръководство обаче не иска да разбере какво се случва", добави Румен Петков. Той разчита Делян Пеевски да прояви отговорност и да се оттегли сам.

Бившият съпредседател на "Синята коалиция" Мартин Димитров добави, че протестите са спонтанни, а хората искат промяна в България. "Пламен Орешарски не пожела да каже кой е номинирал Делян Пеевски. Орешарски е заложник на БСП и ДПС. Него и нас не ни чака нищо добро", категоричен е Мартин Димитров. Според него ако Делян Пеевски се върне в парламента напрежението ще ескалира, но ако се оттегли протестите няма да спрат.

Румен Петков контрира, че познава Пламен Орешарски като коректен човек. "Некоректните бяха други", защити се Петков. "В немалка степен оставката на Сергей Станишев ще успокои напрежението. Поехме ангажимент за публичност и откритост. Досега в нашето поведение има всичко друго, но не и публичност и откритост", добави бившият червен депутат.

Подкрепи Economic.bg