Депутатите решават за обучението на 4-годишните

Заради недоволството на родителите, управляващите предложиха редакция на текста за предучилищното и училищното образование

76 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Промените в закона за образованието, касаещи обучението на 4-годишните, ще бъдат гласувани в пленарна зала, предаде БНТ. И вчера продължиха споровете около въвеждането на задължителна детска градина за децата.

Заради недоволството на родителите, управляващите предложиха редакция на текста за предучилищното и училищното образование. Така се дава възможност за обучение на децата и вкъщи, но след задължително деклариране на това в най-близката детска градина.

На извънредно заседание образователната комисия прие предложението в детските градини да се въведе самостоятелна форма на подготовка.

От ГЕРБ отстъпиха и така в закона ще бъде разписано, че се допуска не само целодневна, полудневна и почасова организация на обучението, но и самостоятелна, по преценка на родителя.

Според образователното министерство родителите, които не желаят въвеждането на задължителна детска градина на 4-годишните, са под 1%.

Подкрепи Economic.bg