Директорите на две агенции бяха освободени

Директорът на Държавната агенция за българите в чужбина Росен Иванов и директорът на Фонда за лечение на деца в чужбина Павел Александров вече не оглавяват агенциите

776 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Директорът на Държавната агенция за българите в чужбина Росен Иванов е освободен от поста, съобщи БНР. Той заяви пред медията, че решението да напусне е негово, а причините, които са го подтикнали към това решение са „принципни различия".

"Има нови политики, които изискват синхронизация на институциите. Имаме принципни различия за някои от тях. Не бих желал да коментирам, нека да излезе заповедта, може би малко по-натам", заяви Росен Иванов.

Той бе назначен от правителството на ГЕРБ. До назначаването на нов изпълнителен директор, за временно изпълняващ длъжността е определен сегашният зам.-председател на агенцията Йордан Янев.

Държавната агенция за българите в чужбина е координиращ орган към правителството. Основните й задачи са свързани със съхраняване на българското етнокултурно пространство, духовно единение на всички българи в страната и по света и изграждане на български лобита в чужбина.

Директорът на Фонда за лечение на деца в чужбина Павел Александров също е освободен днес, съобщиха от пресцентъра на здравното министерство пред "Фокус". Причина за отстраняването му са резултатите от проверка на Инспектората на Министерство на здравеопазването във Фонда за лечение на деца в чужбина.

Подкрепи Economic.bg