Директорът на Alitalia си отива след сделката с Etihad

Ще бъде назначен и нов председател на борда на италианския авиопревозвач

Директорът на Alitalia си отива след сделката с Etihad
224 ~ 1 мин. четене

Главният изпълнителен директор на Alitalia Габриеле Дел Торчио е готов да си тръгне, след като бъде подписана спасителната сделка с Etihad Airways. Това обяви самият той в интервю за италианския вестник Кориере дела сера, съобщава Ройтерс.

Дел Торчио, който преди това бе шеф на производителя на мотоциклети Ducati, бе привлечен миналата година от италианския авиопревозвач, за да върне компанията към печалба.

За близо година начело, Дел Торчио проведе успешни преговори с базираната в Абу Даби Etihad, която бе подписана в петък. Според договора арабският превозвач ще придобие почти половината дялове от италианската компания и ще инвестира 560 млн. евро.

"Работата ми бе да доведа компанията до успешен съюз, и това е изпълнено. Не знам какво ще правя занапред, но още нямам желание да се пенсионирам", заявява той в интервюто.

По думите на Дел Торчио, бордът на Alitalia ще избере негов наследник, като изрази надежда групата да бъде водена от италианец.

Други италиански вестници "завъртяха" името на Силвано Касано, бивш директор на групата Benetton, като вероятен кандидат за овакантяващия се пост на главен изпълнителен директор на Alitalia.

Авиокомпанията ще има и нов председател на борда. Настоящият Роберто Коланино също обяви, че ще се оттегли след приключването на сделката с Etihad. За неговото място пък редица италиански медии спрягат председателят на Ferrari Лука Кордеро ди Монтедземоло. Президентът на автомобилната компания обаче няколко пъти вече е коментирал, че е посветен само на Ferrari.

Коментари: 0