До 1 млн. лева на ден струва гасенето на един пожар

Включването на много институции и техника в потушаването на огъня изисква и повече средства, обясни вътрешният министър Цветан Цветанов

164 ~ 1 мин. четене

До 1 млн. лв. може да достигне цената на гасенето на един пожар на ден, посочи вътрешният министър Цветан Цветанов. По думите му включването на много институции и техника в потушаването на огъня, което изисква и повече средства.

За един летателен час на вертолет, който се изпраща да гаси пожарите, е необходимо гориво за 2-3 хиляди лева, обясни министърът и подчерта, че "всички тези пари ги плаща данъкоплатеца".

Цветанов потвърди, ме за празника на пожарникаря ще бъдат осигурени нови 42 пожарни, а до края на годината има възможност за още 10.

По-рано през деня от Пожарна безопасност обявиха, че само за 24 часа в страната са потушени близо 300 пожара. Днес действащи огнища има в областите София, Хасково, Кюстендил, Бургас и Пазарджик.

Огнеборците довършват гасенето на отделни огнища в района на хасковските села Родопи и Любеново. Продължават усилията на огнеборците в местностите Празна торба и Бели бор в Рила планина.

Подкрепи Economic.bg