Доза Happy от целия свят, вдъхновена от Pharell

Ключова дума \"We are happy from\" - целият свят запя песента \"Happy\"

244 ~ 3 мин. четене
Автор: Богиня Венциславова

На всеки му се е случвало, возейки се в градския транспорт, да иска да запее с глас, да си тактува с крак - просто, защото е щастлив. На всеки му се е случвало, когато направи опит да даде воля на доброто си настроение, да получи няколко укорителни погледи - просто, защото е щастлив. Едва ли изпълнителят Pharell Williams си е представял, че последното му парче "Happy" буквално ще отприщи щастливите хора, които по един или друг начин ще "излязат" от рамките на разбиранията за "нормално поведение".

Сега тези хора от цял свят подскачат, танцуват в синхрон (или не толкова), пеят, вървят по средата на централни булеварди в градовете си, събличат се по тениски на минусови температури - просто, защото са Happy.

Не е невъзможно, въпреки неуредиците в града, в който живеете, да сте щастливи. Clap along if you feel like a room without a roof - тази свобода, за която пее Pharell обединява както щастливите австралийци в Сидни, така и протестиращите на #ЕвроМайдана в Киев.

 

"Happy" беляза невероятен успех в чартовете по света. Парчето влезе в Hot 100 на списание Billboard и се задържа на челните места в над 15 страни по света. Изморени французи, англичани, германци, италианци, българи и много други, слушат изпълнението по местните радиостанции. И тихо си припяват, или гръмогласно стават част от песента.

Вълната "Happy"

Това, което обаче парчето от "Despicable me 2" направи е много повече от това да влезе на топ места в музикалните класации. То буквално зарази хората, които искат да оставят сивотата на ежедневието си и - просто да са щастливи. В комбинация с жълтите minions от филма, "Happy" e още по-заразителна. И това става ясно от повече от 10 видеоклипа, заснети из цял свят. Фонът на танцуващите красиви, млади, весели и усмихнати хора е именно "Щастлив" (бел. ред - превод на български език).

"We are happy from" пък е ключовата фраза, с която всеки заснет клип започна. И ако все още не знаете - we are happy in Sofia.

Видеото "разхожда" из емблематичните места в столицата ни. Ентусиазирани младежи пресъздават духа на София, която (както всички знаем) "расте, но не старее".

Щастието си ни показват и хората във Виена - градът, който наскоро бе обявен за най-добро място за живеене в света.

Прави впечатление профилът на хората, заснети във видеото - от малки деца до възрастни хора. Всички те - Happy. Заразителното настроение, което клипът носи със сигурност може да ви накара да се усмихнете. Дали заради липсата на координирани движения при по-възрастните или заради забавното подскачащо куче - вие избирате.

Унгарската столица Будапеща също представя щастливите си хора във видео към песента на Pharell. Симпатичен закръглен мъж подскача в някое столично хале, девойки с ушички "Мики Маус" показват красивия град. Общото между всички участници - те са просто щастливи. И не забравяйте тази дума, защото това е магията на песента - да напомня на всеки от нас, че има безброй поводи да се радва, дори и да не го осъзнава.

Щастие има дори на #ЕвроМайдана

Неизменната реалност на размирната украинска столица, където десетки умряха, се сблъсква с това, което протестиращите носят - свободата. А тя, сама по себе си означава Happy. За хората, които всеки ден от месеци насам рискуват живота си щастието е просто "утре да има едно better tomorrow".

Съвсем различни са кадрите от Бермудските острови, които разкриват дивната природа на това невероятно кътче на земята. 

Впечатляващият танц на делфините, децата, заразните усмивки - пасват подобаващо на тази част от текста на песента, където Pharell пее: "My level's too high to bring me down".

Обратно на Стария континент (ако не сте се изгубили някъде) за щастие ни говорят и парижаните. 

Нищо по-различно: щастливи млади хора, които танцуват енергично на фона на града на любовта. И освен любов - нощен Париж. И светлини, и Pharell.

Нощен Лондон също е избран момент от столицата на Великобритания, която младежите представят на музикалния фон на "Happy"

Светлините на Биг Бен, огромното Виенско колело и неспирните танци са нещото, което със сигурност ще ви накара да помечтаете за по-скорошна почивка в Лондон.

За да избегнем повторенията, нека направим обобщението, че всички ние сме щастливи, стига само да дадем порив на радостта си. Приятната мелодия и свежият текст на песента Happy със сигурност подтикна десетки хора в света да покажат своето щастие. Прочитайки тези редове, гледайки клиповете - със сигурност и вие сте малко по-щастливи.

Подкрепи Economic.bg