Dreamliner се завръща във въздуха

След провеждането на разследване и доработване на акумулаторите, както и след серията проведени изпитателни полети Федералното управление на гражданската авиация на САЩ е разрешило на "United Airlines" да възобнови полетите

3596 ~ 1 мин. четене

Всички самолети „Boeing-787 Dreamliner”, чиито полети бяха преустановени в началото на годината заради технически проблеми, ще се вдигнат във въздуха в течение на следващите месец и половина, съобщава CNN.

Полетите на пътническия самолет бяха спрени по цял свят от средата на януари, когато летателен апарат на японската авиокомпания АНА се наложи да се приземи принудително заради изгаряне на акумулаторните батерии.

След провеждането на разследване и доработване на акумулаторите, както и след серията проведени изпитателни полети Федералното управление на гражданската авиация на САЩ в четвъртък е разрешило на авиокомпанията "United Airlines" да възобнови полетите на Boeing 787 Dreamliner.

Полетите ще бъдат продължени веднага след обновяването на системата на акумулаторите, чиято замяна ще струва на "United Airlines" около 2,8 млн. долара. Общо за експлоатация били предадени 49 самолети Dreamliner. Мнозинството от тях принадлежат на авиопаркове на японски компании.

Въпреки проблемите с акумулаторните батерии, миналата седмица американската самолетостроителна компания Boeing отчете скок на печалбата през първото тримесечие от почти 20 на сто. За първото тримесечие нетната печалба нарасна до 1.1 млрд. долара, или 1.44 на акция, от 923 млн., или 1.22 $ на акция година по-рано.

Подкрепи Economic.bg