Дунав мост 2 ще е готов до август

Вече има инвестиционен интерес към региона на Видин

Частта от Дунав мост 2 от българската страна на реката е построена, а изходящата инфраструктура от румънска страна ще бъде готова до средата на юни месец, установи финансовият министър Симеон Дянков при посещение във Видин.

Според инженерите и строителите до началото на август ще бъде готова цялата конструкция, т.е. и последните два фрагмента ще бъдат конструирани. Тогава мостът ще бъде свързан изцяло и ще остане само довършителната работа по полагане на маркировката и поставяне на пътните знаци, каза Дянков, цитиран от „Фокус”.

„И днес върви доста интензивно работата, не само инженери, но и работниците са там и по самия мост, и по извеждащата инфраструктура, от румънска страна," каза Симеон Дянков.

Вече има инвестиционен интерес към региона на Видин и от румънска страна – към региона на Калафат, заради бъдещото изграждане на Дунав мост 2. Това са съобщили жители на Видин и региона в разговори с Дянков. „Очаква се оживление в региона със завършването на Дунав мост 2 и прилежащата му инфраструктура”, каза още министърът.

Коментари: 0