Държавата повиши цените на въглищата от "Мини Марица-изток"

От 1 септември 2013 г. лигнитните въглища ще се продават за 75 лв. за тон

3668 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

От 1 септември 2013 г. "Мини Марица-изток" ЕАД ще продава лигнитните въглища за 75 лв. за тон. Досега цената на добиваните в държавната мина въглища бе 71.50 лв. за тон. Промяната е утвърдена от министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Новата цена, както и увеличеното производство на централите в Маришкия басейн, ще доведат до повишаване приходите на "Мини Марица-изток" ЕАД от цена и произведена продукция, което ще благоприятства за промяна тенденцията на развитие на дружеството в посока стабилизиране, обявиха от министерството. От там смятат още, че увеличението на цената на въглищата ще осигури доброто функциониране на "Мини Марица-изток" ЕАД, запазване на работните места и нормалното изплащане на трудовите възнаграждения на работници и служители, както и реализиране на инвестиционната програма на дружеството.

Цената на въглищата, добивани в "Мини Марица-изток" ЕАД, не е повишавана през последните години. Сегашното увеличение няма да се отрази върху цената на електрическата енергия, съобщават от МИЕ.

Подкрепи Economic.bg