Ежемесечното отчитане на парното ще струва 10 млн. лв

Има много малка възможност да се намали цената на топлоенергията в София, заяви правният съветник в Асоциация „Активни потребители“ Елена Гоцева

3863 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Ежемесечното отчитане на парното в столицата ще струва около 10 млн. лв. То може да бъде извършвано или с уреди с дистанционно отчитане, или със самоотчет. Това заяви пред БНТ правният съветник в Асоциация „Активни потребители“ Елена Гоцева.

Гоцева обясни, че законът е направен така, че много трудно могат да бъдат санкционирани хората, които крадат топлоенергия. Тя уточни, че това е и причината да няма известен случай на осъден за кражба на топло. По думите й, „има много малка възможност да се намали цената на топлоенергията в София“.

Валентин Терзийски - председател на Асоциацията на топлофикационните дружества, посочи, че е възможно да бъде въведено ежемесечното отчитане и в София, защото в някои градове на страната то вече е въведено. „С навлизането на уредите за дистанционно отчитане това може да стане и в столицата. Ще има едно контролно посещение в годината от дружество по избор на собствениците на сградата, което ще проверява самоотчета“, отбеляза още Терзийски.

 

Подкрепи Economic.bg