Екофорум предлага „зелени стъпки“ за работната среда в компаниите

Инициативата ще обхване големи, среди и малки компании, НПО, публични и общински администрации

136 ~ 1 мин. четене

Българската асоциация за рециклиране (БАР) за поредна година е партньор на инициативата Waste Office Week 2013. Форумът ще се проведе в седмицата от 27 май до 1 юни и чрез няколко малки „зелени стъпки“ цели да промени, отвътре навън, работна среда в компаниите и да инициира по-устойчиво отношение към околната среда.

И тази година инициативата ще обхване големи, среди и малки компании, НПО, публични и общински администрации, които имат желание да подобрят своята работна среда като я направят по-устойчива. Waste Office Week им дава възможност да предприемат първите стъпки към изграждането на едно отговорно към околната среда поведение, що се отнася до събирането и третирането на отпадъци на работното място.

Календарът на инициативата има фокус върху 5 основни направления, като всеки ден от седмицата ще бъде посветен на различен вид отпадък. Компаниите – участници ще имат възможност да включат своите служители и в Waste Office Workshop, който ще се проведе на открито в парка пред Sofia Airport Center, през последния ден от „зелената” седмица.

Всеки ден иновативни съвети ще насочват и мотивират служителите в офиса, как с лесно приложими дейности могат да постигнат устойчив резултат. Посредством специално изработен Waste Office Calendar, разположен на видно място в офиса, служителите ще могат да инициират положителна промяна в отношението на компания върху околната среда. Waste Office Online Guide ще насочва всеки служител какво да прави през цялата седмица и ще обогати знанията му за опазването на околната среда от различните видове отпадъци.

 

Подкрепи Economic.bg