Европейците оглупяват

Последните 100 години IQ-то на европейците се е понижило с 14.1 пункта

Автор: Божидара Иванова

Резултатите от съвместно изследване на учени от няколко страни, сочат, че за последните 100 години IQ-то на европейците се е понижило с 14.1 пункта, предаде изданието historum.com. Проучването е проведено от учени от университетите в Брюксел, Амстердам и ирландския град Корк, които са анализирали      данни от периода от 1889  до 2004 г. Изследователите твърдят, че нивото на интелектуалния коефициент у средния европеец се е понижавало с 1.23 пункта годишно. Според проучването с годините в европейците най-вече се намалява бързината на реакциите им.

Интересно е, че съвременният човек има многократно по-голям достъп до информация с сравнение с предшественика си отпреди век. Според учените причината се крие в големия поток от информация, който индивидите все по-трудно обработват.

Към днешна дата коефициентът на интелигентност се измерва с  IQ тестове. За средно ниво се приема резултат от 100 постигнати пункта. Хора, с коефициент под 70% се считат за умствено изостанали. 50% от хората имат между 90 и 110 точки. С по-нисък от средния резултат имат 25% от жителите на планетата

Коментари: 0