Facebook пуска функция „Доверени контакти”

Услугата разчита на списък с приятели, които самият потребител избира и е известен като Trusted Contacts

736 ~ 1 мин. четене

Социалната мрежа Facebook въвежда нова функция отнасяща се до безопасността ни, която може да помогне на тези, чиито акаунти са били превзети да си ги върнат, предава Kaldata. Новата услуга помага на потребителя да се впише в акаунта си, даже и ако е загубил контрол над електронната си поща и не може да промени своята парола.

Услугата разчита на списък с приятели, които самият потребител избира и е известен като Trusted Contacts (доверени контакти). Всеки потребител може да си избере от трима до петима приятели и да ги включи в списъка на „доверените“, които ще им помогнат да си влязат в акаунта, ако той е заключен.

Услугата стартира тестово преди две години като Trusted Friends, като днес тя е подобрена и с ново име. „С Trusted Contacts, вече няма нужда да си припомняте отговора на тайния си въпрос или да попълвате разширени въпросници, за да докажете, че именно вие се опитвате да си върнете контрол над регистрацията си, а не някой друг. Вече може да възстановите акаунта си с помощта на своите приятели“, посочват в комюнике от най-популярната социална мрежа в света.

Подкрепи Economic.bg