Ferrari увеличава производството си

Според Сержио Маркионе компанията може да произвежда и продава по около 10 хил. бройки на година

Ferrari увеличава производството си
Автор: Божидара Иванова

Ferrari възнамерява да увеличи годишния обем на производството, който в момента е около 7 хил. бройки. Решението е на новия шеф на компанията Сержио Маркионе, който официално ще заеме поста си на 13 октомври, съобщава агенция Bloomberg.

"Длъжни сме да следваме тенденциите в този сегмент, които сочат именно това. Нашият списък с хора, които искат да си купят автомобили, е прекалено голям и клиентите ни понякога се уморяват да чакат", коментира Маркионе, който е президент на алианса FIAT-Chrysler.

По думите му Ferrari може да произвежда и продава по около 10 хил. автомобила на година. Според бившия шеф на компанията Лука ди Монтедземоло, който бе начело на марката в продължение на 23 години, Ferrari не трябва да произвежда повече от 7 хил. автомобила, тъй като това е единственият начин да се запази ексклузивността на марката.

Именно различията между Маркионе и Монтедземоло са довели до напускането на бившия изпълнителен директор на Ferrari. Основният проблем бе решението за пускането на акции на компанията във фондовата борса в Ню Йорк.

Коментари: 0