Фотоизложба започва пътуването си от Летище София

Снимките могат да се видят от 27 септември до 28 октомври

116 ~ 1 мин. четене

Пътуващата фотоизложба "България - атрактивна туристическа дестинация" започва своята обиколка из страната от Летище София. Стартът беше в Световния ден на туризма 27 септември.

И тази година столичната аерогара предоставя пространство за експониране на избраните фотографии и участва в награждаването на победителите в юбилейния, пети по ред, международен он-лайн конкурс.

Той се организира от Министерство на икономиката и енергетиката и партньори. Български и чуждестранни фотографи показват фотоси с природни, културни, исторически и атракционни забележителности от страната ни. Фотографиите са запечатали обичаи, традиции, бит, облекло, занаяти, музикални инструменти, вярвания и други интересни моменти от живота в различните региони.

На официалната церемония по награждаването Моника Георгиева получи юбилейната награда за снимката Варна - "Лебедов залез", а Мирослав Момински и Стефан Стефанов си поделиха първа награда за яз. Жребчево - "По следите на изгубената вяра" и с. Тюленово - "Към пристана".

Летище София награди победителите с покана за посещение на салоните за гости "Плиска" и "Преслав".

От 27 септември до 27 октомври експозицията "България - атрактивна туристическа дестинация" може да бъде видяна от пътуващите в зоната след проверка за сигурност и граничен контрол на Терминал 2.

Подкрепи Economic.bg