Франция е най-популярната туристическа дестинация

През 2012 г. страната е била посетена от 83 хил. чуждестранни туристи

Автор: Божидара Иванова

Франция за пореден път потвърди статуса си на най-популярна туристическа дестинация в света. Това показва ежегодния доклад на френското министерство на труда, търговията и туризма, според който през 2012 г. страната е била посетена от 83 хил. чуждестранни туристи, което е с 2,6 хил. повече от 2011 г.

„Многобройните икономически и политически неуредици, засегнали множество региони по света, са заобиколили френския туристически отрасъл. Приемайки 83 млн. туристи, Франция постави рекорд и запазва първото си място в света в момент, когато в този динамичен и перспективен сектор се появяват все по-нови предложения в глобален мащаб“, съобщават от френското ведомство.

По-рано през май изследване на туристическия сайт „Трип Адвайзър“ определи Париж като любима дестинация на туристите през 2013 г. Изследването се  провежда на база коментари на туристите в интернет, които дават оценката си за дестинации, които са посетили. Френската столица се изкачи с цели три позиции, след като през 2012 г. страната заемаше четвърто място в класацията.

Сред най-известните места за посещение във Френската столица са Айфеловата кула, Лувърът, катедралата „Света Богородица“, Триумфалната арка и булевардът „Шанз-Елизе“, които ежегодно се посещават от стотици хиляди туристи от цял свят.

Коментари: 0