Френските богаташи бягат от Оланд

По време на предизборната си кампания новият президент отправи няколко заплахи към богатите

6526 ~ 2 мин. четене

Когато настъпят горещините във Франция през август, френските богаташи отиват на по-хладно в Лондон. Но сега, когато страната им се оглавява от президент социалист, който в миналото заяви, че не обича богатите, все повече френски богаташи обмислят да кажат за постоянно "довиждане" на Франция, пише в. "Дейли телеграф", цитиран от bTV.

По време на предизборната си кампания Франсоа Оланд отправи няколко заплахи към богатите. Той обяви, че ще въведе 75% данък върху доходите от и над 1 милион евро и 45% данък върху доходите от и над 150 000 евро. Очаква се Оланд да повиши и други данъци, които ще засегнат заможните хора, както и да сложи край на данъчните инициативи на предшественика си, целящи да примамят повече френски банкери, работещи в чужбина, да се върнат у дома.

Всички тези промени ще се случат на фона на промените във Великобритания, където британският премиер Дейвид Камерън заменя 50% данък върху доходите над 150 000 лири с 45% данък. Това само ще засили интереса на заможните французи към преселение в Лондон.

В британската столица вече има доста французи. Те са стотици хиляди и кварталите Челси и Саут Кенсингтън са наричани 21-и парижки район, защото са пренаселени с френски финансисти и техните семейства. Всички големи френски банки имат клонове във Великобритания. Но сега преселението се засилва, отбелязват представители на агенции за недвижими имоти.

През последните няколко седмици, когато победата на Оланд изглеждаше сигурна, все повече французи са проявили интерес към недвижими имоти във Великобритания и по-специално в Лондон. Някои фирми дори са отчели 50% повишаване на търсенето от френска страна и за целта дори са наели френскоговорящи агенти.

Подкрепи Economic.bg