ГЕРБ внесоха нов вот на недоверие по същата тема

"Причината за внесения вот е, че в момента виждаме абсолютно пагубно брутално погазване на българската Конституция и на правата на българските граждани", коментира Лиляна Павлова

76 ~ 1 мин. четене

Парламентарната група на ГЕРБ внесе повторно в деловодството на Народното събрание искане за същия вот на недоверие към кабинета на Пламен Орешарски, въпреки че в пленарната зала тече дебат по искането им за оставка на правителството заради политиката в инвестиционното проектиране. Вторият вот внесоха депутатите Лиляна Павлова, Димитър Главчев, Димитър Лазаров и Красимир Велчев.

"Причината за внесения вот е, че в момента виждаме абсолютно пагубно брутално погазване на българската Конституция и на правата на българските граждани, погазване на парламентарния правилник, защото в момента без наличие на кворум и без присъствие на вносителя на този вот незаконно се провеждат фалшиви и фиктивни словоизлияния", коментира Лиляна Павлова.  Според Главчев това, което се случва в Народното събрание днес не е познато в правния мир и не е ясно кой с кого разисква.

За Красимир Велчев в момента се извършвало политическо насилие в българският парламент. Той обясни, че в пленарна зала били всички бивши ченгета и доносници на ДС и от тях, освен насилие никой нищо не можело да очаква - гаври ли се с политическите сили. Ако трябва пак ще напуснем Народното събрание, закани се Красимир Велчев.

Подкрепи Economic.bg