Ганчев: Не се притеснявам от проверката

Откъде да го укрием това ДДС, пита бизнесменът по повод акцията на данъчни в офисите на негови компании

Заведена е преписка в прокуратурата и трябваше да се изземат документи, за да се направи проверка. Така коментира собственикът на "Литекс" Гриша Ганчев информацията за антимафиоти в офиса на фирмата му.

По-рано днес вицепремиерът Симеон Дянков обяви в парламента, че се провежда мащабна акция в Северна България за точене на ДДС в бизнеса със захар и се проверява крупен бизнесмен.

Това е една нормална проверка, коментира пред БНР Ганчев. Той допълни, че е съдействал за проверката на нерегламентирания бизнес и няколко пъти е алармирал в Министерството на финансите и НАП. Защото ние сме потърпевши заради сивата икономика, каза още Ганчев.

ДДС в захарния сектор у нас се точи от пловдивски, карнобатски и софиийски фирми, аз не се притеснявам от проверката на НАП, каза пред Дарик бизнесменът.

„Дойдоха хората от БОП, ние приветстваме тяхната акция. Провериха фирмата, взеха документите, които са им необходими, ние сме им съдействали, разпитаха наши директори, които също са им съдействали, дадохме нужната документация и продължаваме както си му е редът", каза Ганчев и допълни: „Откъде да го укрием това ДДС, като ние сме производители на захар, защото тук стават някакви разминавания. Производителите на захарта получават суровина, която на входа митницата я обмитява. Няма как корабът да прехвръкне като врабче през границата. Митните сборове се събират още на митницата, докато той търси вътрешнообщностни доставки, които са от разни крадци на ДДС тук и са известни на всички... От Гърция, от Румъния, от Унгария, от Полша вземат, купуват, карат захар тук, циганските фирми, пловдивските, които са по един лев, през тях ги въртят, продават на вериги и точат ДДС-то и го крадат от бюджета, това е цялата истина", каза Ганчев.

Коментари: 0