Gazprom отвори първата си бензиностанция в България

До края на годината са планирани над 40 обекта у нас

Снимка: Gazprom

Руският газов и нефтен гигант Gazprom стъпи и в търговията на дребно с горива на българския пазар. Чрез NIS АД, Нови Сад, което е дъщерно дружество на "Газпром нефт", компанията отвори първата бензиностанция под търговската марка Gazprom в България, съобщиха от газовия гигант. Бензиностанцията се намира на международен път Е79 София - Кулата, на 4 км след изхода на Благоевград, посока Кулата.

Българският пазар е определен като приоритетен за развитие на търговската мрежа под марката Gazprom в региона. Компанията в момента изгражда още 9 бензиностанции.

Във втората фаза от програмата за развитие са планирани още 10 обекта. До края на годината ще има общо над 40 бензиностанции в България. Страната е третата в региона на Балканите, където бяха отворени бензиностанции Gazprom. В края на 2012 г. заработиха обекти в Сърбия и Румъния.

В края на 2015 г. веригата ще има над 250 обекта на Балканите, като 80 от тях ще бъдат на територията на България. Оперативното управление на бензиностанциите ще осъществява NIS.

Веригата бензиностанции Gazprom предлага продукти, отговарящи на най-новите европейски стандарти - дизел, бензин, LPG и масла. Обектите ще разполагат с магазин, ресторант и кафе зона. Клиентите ще имат възможността да се възползват и от допълнителни услуги, като безплатен безжичен интернет. Бензиностанциите са разположени по протежение на национални и международни пътища, и в големите градове.

"Създаването на търговска мрежа под марката Gazprom в България е следващата стъпка към постигането на нашата стратегическа цел за развитие в Европа. Планираме да продължим да разширяваме присъствието си в Сърбия, Румъния и България", заяви Анатолий Чернер, заместник-изпълнителен директор на "Газпром нефт" за логистика, обработка и продажби.

Коментари: 0