Германия обмисля мерки срещу българи и румънци

Федералното правителство възнамерява занапред в случай на злоупотреби със социалните помощи да реагира с експулсиране и забрана за влизане, заяви германският вътрешен министър Ханс-Петер Фридрих

100 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Министърът на вътрешните работи на Германия Ханс-Петер Фридрих обяви твърдата си позиция срещу предполагаемия наплив на бедни имигранти от Румъния и България, пише германският вестник Die Welt.

"Федералното правителство възнамерява занапред в случай на злоупотреби със социалните помощи да реагира с експулсиране и забрана за влизане обратно в страната за определен период от време", предупреди министърът по време на среща на вътрешните министри на ЕС в Люксембург.

Ханс-Петер Фридрих за пореден път призова България и Румъния "да подобрят условията за живот" на имигрантите - "предимно на членовете на ромското малцинство". Същият министър в кабинета на Ангела Меркел всъщност спъна София и Букурещ за Шенген преди няколко месеца.

Германия е втората страна в ЕС след Великобритания, която поведе масова кампания срещу очакваното на 1 януари 2014 г. сваляне на забраната за работа за българи и румънци.

Подкрепи Economic.bg