Гласово търсене в Google вече и на български

От днес притежателите на мобилни устройства с Android могат да използват търсачката Goole Voice на още 13 езика

Гласовото търсене в Google е достъпно на още 13 езика, сред които и български, съобщиха от компанията в официалния си блог.  С новите езикови попълнения притежателите на Android телефони могат да ползват най-голямата търсачката с гласови команди на общо 42 езика.


"Обикновено всеки нов език изисква да съберем стотици хиляди гласови записи от доброволци. Въпреки че от години работим по гласовото разпознаване, добавянето на тези нови езици накара инженерите ни да се преборят с някои уникални предизвикателства", казва продуктовият мениджър на компанията Бертранд  Дамиба, говорейки за езиковите специфики на различните народности.


В съобщението Дамиба обяснява какви настройки са необходими за използване на услугата: първо трябва да отворите приложението за търсене на Google в телефона ви, след това да натиснете микрофона, появил се на прозореца. Ако телефонът ви е настроен на български език, гласовото търсене на български би трябвало да е активирано по подразбиране. В противен случай, трябва да изберете искания език от менюто.

Коментари: 0