Google Reader спира да работи от 1 юли

От технологичната компания обявиха, че интересът към услугата намалява

92 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Google ще спре една от най-популярните си услуги - Google Reader. Смятаният за един от най-добрите RSS четци ще спре да работи на 1 юли 2013 г. Съобщението за "погребването" на поредната безплатна услуга, предоставяна от Google, се появи днес при влизане в акаунта.

От Google обявиха, че прекратяват услугата, защото "използването на Google Reader е намаляло и компанията иска да насочи усилията си към разработването и поддръжката на по-малко продукти".

Технологичната компания съветва потребителите да експортнат линковете на сайтовете, които следват и да ги използват с друг клиент по свой избор.

Агрегаторът на новини беше пуснат през 2005 г., но оттогава е обновяван рядко. За последно това се случи в процеса на интеграция с Google+.

Анализаторите са на мнение, че "убийството" на Google Google Reader може да обрече на смърт и самия RSS протокол. Ще пострадат и много други приложения, които работят на базата на услугата на Gooogle.

От компанията обявиха още, че от следващата седмица се спира поддръжката на приложението Google Voice за смартфоните BlackBerry. Също така повече няма да се продава и обновява десктоп версията на приложението за редактиране на снимки Snapseed.

Подкрепи Economic.bg