Икономическият министър поиска оставката на Иво Маринов

Мотивът на служебния министър Асен Василев е, че в някои министерства политическите кабинети трябва да бъдат сменени изцяло

188 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов е подал оставка, съобщава "Фокус". Оставката му бе поискана от служебния министър Асен Василев с мотиви, че в някои министерства политическите кабинети трябва да бъдат сменени изцяло.

„Оставката ми е депозирана в Министерски съвет и вече е факт”, заяви Маринов.

При проведената вчера среща с целия политически кабинет, новият служебен министър е заявил, че не е необходимо да има заместник с ресор туризъм. Иво Маринов е обяснил, че освен туризма в този ресор е и външно-икономическата политика.

„Ресор туризъм задължително трябва да се запази в икономическото министерство, защото туризмът е от малкото отрасли, които се развиват възходящо, независимо от икономическата и финансова криза. Приблизително 12% от БВП се осигуряват от международния туризъм. В момента се провеждат и големи международни изложения", добави още досегашният зам.-министър.

От 2007 г. до назначаването му за зам.-министър Маринов е общински съветник от ГЕРБ в Столична община, член на Постоянната комисия по Финанси и бюджет, Комисията по транспорт, транспортна инфраструктура и безопасност на движението и Комисията по инженерна инфраструктура, водоснабдяване и енергийно планиране.

Подкрепи Economic.bg