Google планира пускане на самолетни билети

Потребителите ще могат да сравняват цените на билетите на различните компании и да избират най-изгодните между тях

3590 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Интернет гигантът Google разработва система за онлайн резервиране на самолетни билети. Системата може да бъде преставена още през март. Това заяви изпълнителният директор на авиокомпанията Ryanair Майкъл О'Лиъри в интервю за Independent.

"Партньорството с Google ще промени начина, по който хората си купуват билети завинаги", заяви О'Лиъри. По думите му системата на Google ще поволява на потребителите да сравняват цените на самолетните билети между компаниите и да намират най-изгодните между тях. Изпълнителният директор на авиокомпанията Ryanair обясни още, че интернет гигантът иска да стартира именно с неговата авиокомпания и работят съвместно над този вид продукт, но в никакъв случай няма да зарежда само тази авиокомпания.

"Google показва таксите на всички авиокомпании и когато изберете Ryanair например, ще виждате само данни и цени на тази авиокомпания. Няма да има ограничено или предубедено търсене. Компанията иска да показва всички авиокомпании по всички маршрути", обясни Майкъл О'Лиъри. "Те трябва да намерят най-ниските самолетни билети на тези маршрути...и това сме ние", продължи още той.

Според него летенето в Европа няма да се промени много, но разпределението ще се промени значително. Всичко ще върви към цифровизация и мобилност. Възможностите за увеличаване на приходите чрез мобилност са огромни. О'Лиъри допълни, че след 5 години потребителите, които използват услугите на Ryanair ще могат да ги плащат през мобилния си телефон.

Коментари: 0