Google регистрира над 100 млрд. търсения на ден

Интернет гиганта вече прави всичко възможно да намали уникалните търсения

196 ~ 1 мин. четене

Google Search, най-популярната търсачка в света, обработва над 100 млрд. търсения на ден, повечето от които получават мигновени резултати, предава Kaldata. Според компанията всеки ден в търсачката има поне 500 млн. уникални търсения, които никога преди това не са били вписвани в бялото поле на търсачката.

Главният дизайнер на Google Search Джон Уайли твърди, че ситуацията е такава от поне 15 години насам. Според него това е проблем, който трябва час по-скоро да се реши. Разбира се, интернет гиганта вече прави всичко възможно да намали уникалните търсения. Това се постига с непрекъснато ровене в над 20 млрд. уеб сайта на ден в търсене на нови данни, които биха могли да послужат за резултат от неочакваното ни търсене.

Това, което най-много помага на Google, е инструментът на име Knowledge Graph. Огромната база данни може много прецизно да проследи връзките между нещата, които търсим - независимо дали това са теми, хора или събития - нещо подобно на способността на мозъка ни да прави асоциации.

Дори и Knowledge Graph обаче може да заработи още по-добре, смятат от интернет компанията. „Има много, което Knowledge Graph не знае", казват Google, "в момента сме на 1 процент“, отбелязват от компанията.

Подкрепи Economic.bg