Google създаде конкурент на Siri

Компанията създаде софтуер за гласово разпознаване, който ще бъде наличен за мобилната операционна система на Apple

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Google е създал "най-напредналата технология за гласово търсене". В корпоративния си блог технологичната компания съобщава, че софтуерът е наличен за операционната система на Apple iOS и притежателите на iPhone, iPad и iPod Touch ще могат да се възползват от възможностите му.

Със създаването на апликацията Google влиза в директна конкуренция с дигиталния асистент на  Apple - Siri. Програмата беше представена за първи път с iPhone 4S и операционната система iOS 5.

От Google твърдят, че потребителите ще могат да получават отговори на разнообразни въпроси като „Как изглежда стадионът на Янките?" и „Какъв е актьорският състав на „Офисът"?". В зависимост от въпроса софтуерът ще извежда като резултат текст, снимки или видео клипове.

"Технологията за разпознаване на глас ще позволи на Google точно и бързо да разбере точно какво казвате и да изведе моментално отговор на въпроса. Думите ви се появяват на екрана в момента, в който ги изречете и получавате отговора на момента, ако е ясен и точен", се казва в съобщението на Google. "Ако попитате например за часа на полет 318 на Американските Авиолинии например, ще получите отговор изречен на глас", допълват от компанията.

Коментари: 0