Google започва продажбите на новия Nexus 7 през юли

Стартовата цена може отново да е 199 долара

144 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Технологичният гигант Google Inc ще пусне новата версия на своя таблет Nexus 7 през юли, пише Reuters, позовавайки се на двама свои източници. Устройството ще бъде задвижено от процесор Snapdragon на Qualcomm Inc.

Целите пред Google са през втората половина на годината да продаде около 8 млн. от таблетите, които са изработени от Asustek. С новия Nexus 7 Google отправя предизвикателство към производителите на устройствата от по-нисък клас. Такива са Kindle Fire на Amazon.com Inc и iPad mini на Apple Inc.

Най-новата версия на Nexus 7 ще е с екран с по-висока резолюция, по-тънък панел и адаптиран чип от Qualcomm, който ще замести Tegra 3 на Nvidia Corp - процесор, който беше внедрен в първия Nexus 7, обясняват източниците, които отказват да се представят, защото не са упълномощени да говорят пред медиите. Говорител на Google е отказал коментар.

Google може и да реши да продава новата версия на таблета си за 199 долара - цена, на която стартираха продажбите и на първото поколение през юни миналата година. Най-евтиният iPad mini е над 300 долара.

Подкрепи Economic.bg