"Готов съм да бъда арестуван като Нелсън Мандела"

Волен Сидеров, лидер на "Атака"

Цитат на деня:

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

"Съгласен съм да бъда арестуван, ако се подобри животът на българите - готов съм, като Нелсън Мандела"

Това каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров от парламентарната трибуна. "Г-н прокурор, аз не се укривам като Бойко Борисов. Заповядайте да ме арестувате, ако това ще облекчи състоянието на българския народ", заяви Сидеров.

"Научавам за желания да бъда арестуван. Главният прокурор искал да ме арестува. Седнах и си помислих, направих ретроспекция на своя живот, некратък, бурен, разнообразен. Какви ли хулигански действия съм извършил? Прегледах си ги като на филм. Кои са моите хулигански действия? Да не би това, че казах на г-н президента Плевнелиев, че неговата жена има офшорна фирма? Ако за това искате да ме арестувате г-н главен прокурор, заповядайте, но аз ще продължа да говоря тези неща и от ареста", каза Сидеров и продължи със "списъка хулигански прояви", каза Сидеров.

Той уточни, че винаги е казвал какво мисли и ще продължи да го прави по същия начин. В изявлението си той обясни, че в редиците на протестиращите той вижда основни "врагове" в лицата на поддръжниците на Иван Костов. За тях той бил "несимпатичен" и "омразен".

"Друго хулиганско действие е, че не ръкопляскам на тези, които на площада носят плакати "мразим ви безплатно". Всеки ден тези хора вдигат плакат "Костов, ела да ни спасиш". Не симпатизирам на тези хора, не флиртувам с тях, несимпатичен съм на тези, които искат да върнат Костов във властта. Ще се боря против това, защото Иван Костов съсипа България. Казвам им в очите какво мисля за тях, ще продължа да го правя, това са реститути. В този план - моите хулигански действия ще продължат", коментира Сидеров.

Коментари: 0