Готови сме да поемем товарите и доставките по "Южен Поток"

Ще се изготви специална логистична схема на пристанищата Варна и Бургас за обработка и складиране на всички материали за сглобяването на газопровода, заяви транспортният министър Данаил Папазов

88 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Транспортното министерство има готовност да поеме логистичните схеми на товарите и доставките за съоръженията по "Южен поток". Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов по време на Кръгла маса, посветена на развитието на проекта "Южен поток". Форумът е част от поредица конференции в страните по трасето на газопровода.

Министърът заяви, че "Южен поток" е важен инфраструктурен проект като всички, които преминават през България. По думите му се предвижда да се изготви специална логистична схема на пристанищата Варна и Бургас за обработка и складиране на всички материали за сглобяването на газопровода.

"Този проект предоставя възможност на "БДЖ - Товарни превози" да предложи комплексни услуги за доставките на товарите по суша", каза още министър Папазов. При одобрение от компанията "Южен поток" в кратки срокове ще се подготви схема от влакове, които да доставят по специално трасе тръбите за газопровода, допълни още той.

Вижте интервюто на Economic.bg с Симеон Ананиев ТУК

Коментари: 0