Греков: Жалби престояват по година без отговор

Програмата за селските райони е заварена изостанала и е започнато веднага да се работи по нея, каза земеделският министър

104 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

За мен е унизително бюрократичното действие на администрацията - жалби да престояват до година без отговор. Това заяви пред БНТ земеделския министър Димитър Греков. Министърът е наредил да се създаде Разпоредба, според която ще се разработи система и тя ще бъде качена на сайта на министерството. Тя ще позволи на жалбоподателите да получат информация за срока на отговор по жалбата. В случай на забавяне ще последват глоби.

По повод на зеленчукопроизводителите министър Греков каза, че началото на управление на това правителство съвпада с много тежък период за тези производители. Действията, които министерството е започнало, са въвеждане на електронна система за регистрация на зеленчукопроизводителите. "Това ще позволи да се знае с точност колко хора имат желание да започнат да се занимават с отглеждането на зеленчуци, на каква площ и какви сортове планират да отглеждат. Така по-лесно ще се направи разчет за финансирането и ще се търсят възможности за това", допълни Греков.

Подготовката на Програмата за селските райони е заварена изостанала и е започнато веднага да се работи по нея. Създадена е експертна комисия в министерството, която е работила по програмата и тя е изпратена до отделните браншови организации, които могат да я допълнят. Тя ще бъде качена на сайта на министерството до края на август, където всеки ще може да отправи препоръки. След това експертната комисия ще я изработи в окончателен вариант. Министър Греков е убеден, че през септември ще бъде готова в цялостен вид.

Подкрепи Economic.bg