Хлябът няма да поскъпва

Земетресението не нанесе щети на реколтата

Няма фактори, които да доведат до повишаване на цената на хляба. Това увери в интервю за TV7 Мирослав Найденов, министър на земеделието и храните. Житото е борсова стока. Дали има дъжд или не в България, това не формира цената на световните пазари, категоричен е Мирослав Найденов.

Той коментира евентуални поражения върху реколтата след обилните дъждове в последните седмици. Нещата не са трагични. Реколтата обаче се брои, когато е в хамбарите, каза Найденов. Мнението му е, че земетресението на е нанесло щети на селскостопанска продукция.

Има сезонно поевтиняване на някои храни, защото на пазара започнаха да излизат българските плодове и зеленчуци, показват наблюденията на Мирослав Найденов.

„Сериозно се работи и за привличането на арабски инвестиции у нас. Катарските представите посетиха птицеферми и места за отглеждане на агнета. Всяко второ агне преди прехода в арабския свят беше българско. В тези страни се говори с носталгия за българската продукция. В Катар има по 100 проекта за инвестиции всеки ден. Те приемат 1. Нашите проекти са приети и се работи”, твърди Мирослав Найденов.

Коментари: 0