Хванаха крадци заради профил във Facebook

Обирджии проверили акаунтите си в кафенето, което ограбили, но единият забравил да излезе от профила си

Любопитна ситуация се разигра в град Кали, Колумбия, която втрещила дори криманилистите, предава Mashable, цитирани от kaldata.com.

Двама престъпници решили да оберат кафене, предлагащо интернет достъп и за целта се въоръжили с огнестрелно оръжие. Преди да извършат обира те решили да проучат обстановката като се престорят на клиенти и използват два от компютрите в заведението, за да влязат в акаунтите си във Facebook. Когато преценили, че е дошъл подходящият момент за обира те извадили оръжията си и прибрали парите от касата на кафенето.

Фаталната грешка на единия крадец била, че забравил да излезе от профила си във Facebook и той останал отворен в компютъра на обраното заведение. Единият от администраторите на кафенето забелязал това и съобщил на пристигналата полиция. След това органите на реда бързо разбрали къде живее крадецът и отишли в дома му, където го арестували. Сега той е в затвора.

Шегаджии коментираха, че ако някой иска да бие колумбиеца по глупост, трябва да обере военна база, като същевременно пише за това в Twitter, отбелязва местоположението си във Foursquare и качва снимки от събитието в Instagram.

 

Коментари: 0