Хванаха такси менте и претоварени камиони

Широкомащабна проверка на ДАИ, КАТ, криминална, икономическа полиция и митници на товарни автомобили и таксита в София.

3746 ~ 2 мин. четене
Екипи на ДАИ , Пътна, криминална и икономическа полиция и митниците извършиха масирана широкомащабна проверка на товарни автомобили и таксита в София на 17  и 18 октомври, съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщения.
 
През първия ден инспекторите от Автомобилна администрация са провериха 20 таксита и товарни автомобили. За установени нарушения са съставени 3 акта, като два от тях са на водачи на таксита, а един на товарен автомобил. Единият таксиметров автомобил е спрян от движение за срок от 36 часа, тъй като водачът е без седмична почивка. Вторият акт е на таксиметров водач без разрешително за таксиметров превоз. При проверка на товарен автомобил инспекторите установиха изтичане на спирачна течност. Превозното средство е спряно от движение и е съставен акт на водача. В рамките на акцията служителите на КАТ провериха 53 моторни превозни средства, наложиха четири акта и издадоха 9 фиша.

На 18 октомври край село Горни Богров инспекторите на Автомобилна администрация провериха 24 пътни превозни средства, от които 20 товарни автомобила и 3 автобуса. За констатирани нарушения са съставени 3 акта на водачи на товарни автомобили. При две превозни средства са констатирани сериозни технически неизправности – спукан спирачен диск, разкъсана гума, както и претоварване, поради което временно са спрени от движение. Един водач на товарен автомобил е санкциониран за осъществяване на превоз без пътен лист. По време на проверката служителите на КАТ инспектираха 23 пътни превозни средства.

  Проверките са в рамките на обучение, което се провежда от 15 до 18 октомври в столицата в изпълнение на компонент “Пътна полиция” от Меморандума за разбирателство и полицейско сътрудничество между МВР на Република България и Кралство Нидерландия. Целта на обучението е координиране и обединяване на усилията на институциите при осъществяване на контрол на превозните средства, превоза на товари и противодействието на престъпността.

 

 

 

 

Подкрепи Economic.bg