Intel пусна по-бързите процесори от серията Itanium

Американската технологична компания се похвали, че серията Itanium 9500 е с 2.4 пъти по-голяма производителност

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Американският производител на микрочипове Intel пусна на пазара новите си процесори от серията Itanium. От компанията изтъкват, че производителността на процесорите от новата серия Intel Itanium 9500 е 2.4 пъти по-голяма в сравнение с предишното поколение.

Новата серия съдържа 3.1 млрд. транзистора и поддържа 8 ядра. Процесорите съхраняват до 54 MB в on-die паметта и позволяват до 2 TB нисковолтов DIMMs в 4-цокълна конфигурация. Скоростта на процесора е увеличена с 40% в сравнение с предишното поколение процесори при по-нискоенергийни конфигурации. Новите честоти варират от 1.73 GHz и захранване от 130 вата, до 2.53 GHz при ниво на захранване 170 вата.

"В свят, където бизнесът разчита все повече на информационните технологии, за да си осигури конкурентно предимство, нарастващият брой работни приложения с основание са определяни като "изключително важни". коментира Даян Брайънт, вицепрезидент и генерален мениджър за Intel Datacenter и Connected Systems Group. "Те трябва да са винаги в готовност да осигурят много бърз отговор и да са изключително надеждни. Процесорът Intel Itanium 9500 е разработен именно, за да се справи с такива компютърни натоварвания", добавя той.

Коментари: 0