Иван Ангелов: Произвеждаме пилешко месо, а не вода

Носителят на приза "Мистър Икономика" в категорията "За принос в развитието на аграрния сектор" е твърдо убеден, че производителите няма да се затруднят от новите изисквания на земеделското министерство

4601 ~ 1 мин. четене

Произвеждаме пилешко месо, а не вода. По този начин Иван Ангелов, изпълнителен директор и собственик на "Градус" коментира новата наредба на Министерство на земеделието за ограничаване на количеството вода в пилешкото месо. Носителят на приза "Мистър Икономика" в категорията "За принос в развитието на аграрния сектор" е твърдо убеден, че производителите няма да се затруднят от новите изисквания. "Водата е налична във всеки дом и, ако хората искат могат да я добавят, докато пекат месото, а не ние, като производители да слагаме вода", коментира Ангелов пред Фокус.

"Ако някой смята, че Наредбата го затруднява да каже - каква е причината и с какво го затруднява", добави Иван Ангелов.

Според него няма предпоставки производството на пилешко месо да намалее. "Ще спрем да продаваме вода, а ще започнем да продаваме повече месо", защити тезата си Ангелов. Относно вноса на пилешко месо, шефът на "Градус" обясни, че когато той се случва легитимно - няма проблеми за производителите, но по думите му съществува и внос, чието ДДС не се плаща. "Хубавото е, че ние и свиневъдите получихме субсидии от националния бюджет и може да компенсираме до някаква степен това, което губим от продажбата, заради вноса", каза още Иван Ангелов.

Подкрепи Economic.bg