Издатели на ваучери за храна бяха глобени от КЗК

"Томбоу-България" и "Содексо Пасс България" са обвинени в нелоялна конкуренция

4604 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Компаниите "Томбоу-България" ЕООД и "Содексо Пасс България" ЕООД, които са сред фирмите, които издават ваучери за храна, бяха глобени от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) заради нелоялна конкуренция. От антимонополния орган са намерили нарушенията, които са свързани с представяне на неверни списъци с обекти при участие в обществени поръчки.

КЗК наложи глоба на двете дружества, която се равнява на 1% от размера на нетните приходи от продажби за 2012 г. Това са съответно 14 640 и 36 930 лв. От антимонополната комисия са постановили незабавно прекратяване на нарушенията.

Проучването е установило, че "Томбоу България" е предоставило невярна информация за броя на обектите, приемащи негови ваучери, в пет обществени поръчки, а "Содексо Пасс България" си е послужило с идентична невярна информация в три процедури.

Двете компании са целели да получат преимущество в провежданите процедури, като увеличат възможността да бъдат избрани за изпълнители по недобросъвестен начин, осигурявайки си необосновано предимство пред останалите участници.

Подкрепи Economic.bg