Jeep ще се произвежда в Китай

Chrysler, Fiat и Guangzhou са разширили споразумението си за сътрудничество, което включва производството на високопроходимите автомобили в азиатската държава

3869 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Емблематичните високопроходими автомобили Jeep на Chrysler ще се произвеждат в Китай. Това става възможно, след като американската компания подписа днес споразумение за разширяване на сътрудничеството с италианската Fiat и китайската Guangzhou Automobile Group (GAC). Трите компании ще се опитат да увеличат производството и продажбите на леки автомобили в Китай.

Моделите ще излизат от завода GAC Fiat Automobiles. Засега не е дадена официална дата за старта на производството там, но според изказване на Серджо Маркионе пред Reuters, през 2014 г. оттам ще излизат 100 хил. автомобила годишно, като капацитетът за производство в Китай може да достигне и до 200 000 автомобила.

Джойнтвенчъра между трите компании в момента произвежда в Китай моделите Fiat Viaggio и разпределя вноса на моделите Fiat 500, Freemont и Bravo в азиатската държава.

"След успешния старт на производството на първия продукт, плод на нашия джойнтвенчър - Fiat Viaggio, сегашното споразумение е друго важно събитие в нашите отношение с Fiat и Chrysler Group. Определено създаваме основа, която ще позволи на нашето партньорство да постигне амбициозните си цели на китайския пазар", коментира Ченг Кинджонг, генерален мениджър на GAC.Подкрепи Economic.bg