КНСБ и "Подкрепа" правят общ стачен комитет

Решенията за съвместни действия ще бъдат обявени на пресконфереция, която ще се проведе на 13 ноември 2013 г. (сряда) от 12.00 ч.

Да се обединят националните стачни комитети на КНСБ и КТ „Подкрепа" с оглед необходимостта от съвместни действия предвид социално-икономическата ситуация в страната. Това бе решено на проведения днес, 11 ноември 2013 г., в централата на КТ „Подкрепа" Консултативен съвет на двете конфедерации.

Решенията за съвместни действия ще бъдат обявени на пресконфереция, която ще се проведе на 13 ноември 2013 г. (сряда) от 12.00 ч. в сградата на БТА. Пресконференцията ще водят президентът на КНСБ Пламен Димитров и президентът на КТ „Подкрепа" д-р Константин Тренчев.

Наскоро Пламен Димитров обяви, че няма условия за общонационална стачка. Той обаче добави, че това не означава, че "до седмица-две или повече тази оценка няма да бъде променена на 180 градуса". "Към настоящия момент информацията на двете конфедерации не е такава, че да води решение за национална стачка, макар че ситуацията е много сложна и социално напрежение има в много сектори, не само в здравеопазването", посочи Димитров.

Коментари: 0